February 20, 2023

Oost-Europese medewerkers: 5 redenen waarom dit voor uw bedrijf het verschil kan maken

Geschreven door
Perfect People

In dit artikel bespreken we vijf redenen waarom Oost-Europese uitzendkrachten zo waardevol kunnen zijn voor Nederlandse bedrijven in de retail, verpakkingsindustrie, tuinbouw en glastuinbouw.

De Nederlandse arbeidsmark is momenteel zeer competitief en bedrijven moeten steeds harder werken om de juiste medewerkers te vinden. De behoefte aan flexibel personeel is hierdoor enorm toegenomen, omdat bedrijven snel moeten kunnen reageren op veranderingen in de markt. Dit is waar Oost-Europese uitzendkrachten een grote waarde kunnen bieden. In dit artikel bespreken we vijf redenen waarom Oost-Europese uitzendkrachten zo waardevol kunnen zijn voor Nederlandse bedrijven in de retail, verpakkingsindustrie, tuinbouw en glastuinbouw. We lichten ook enkele diensten van Perfect People uit, zoals het adviseren, bemiddelen, plannen en huisvesten van deze medewerkers.

  1. Flexibiliteit: Oost-Europese uitzendkrachten zijn vaak flexibel en kunnen snel worden ingezet bij pieken in de productie. Dit is bijvoorbeeld handig voor bedrijven in de retail of verpakkingsindustrie die last-minute veranderingen in hun productieproces hebben. Door een groot aantal Oost-Europese uitzendkrachten te hebben, kunnen bedrijven snel schakelen en het juiste personeel inzetten wanneer dit nodig is.
  2. Harde werkers: Oost-Europese uitzendkrachten zijn bekend om hun harde werkethiek en inzet. Dit maakt hen ideaal voor bedrijven in de tuinbouw en glastuinbouw, waar veel fysiek werk vereist is. Hierdoor kunnen bedrijven hun productieprocessen efficiënter laten verlopen en hun output verhogen.
  3. Voordelige kosten: Oost-Europese uitzendkrachten zijn vaak voordeliger dan Nederlandse werknemers, waardoor bedrijven in staat zijn om kosten te besparen. Dit is vooral handig voor bedrijven die het moeilijk hebben om hun winstgevendheid te behouden, zoals in de glastuinbouw of tuinbouw.
  4. Multilingual: Veel Oost-Europese uitzendkrachten spreken meerdere talen, waaronder het Nederlands, waardoor communicatie met hen gemakkelijker is. Dit maakt hen geschikt voor bedrijven die internationaal opereren of klanten hebben die andere talen spreken.
  5. Nauwkeurigheid: Oost-Europese uitzendkrachten zijn vaak nauwkeurig en gedetailleerd